Trist nyhed! Bliver dyrepolitiet lukket ned?
Hvad betyder det for de udsatte dyr i Danmark?
Der er tre dyrevelfærdsenheder i Danmark, som er placeret i Greve, Fredericia og Aalborg. Det er det første og tætteste, vi kommer på et egentlig dyrepoliti i Danmark. De specialiserede dyrevelfærdsenheder blev oprettet som en tilføjelse til den eksisterende indsats på dyreværnsfronten. Enhederne kan behandle de sager, der drejer sig om organiseret kriminalitet blandt andet ulovlig import, eksport og handlen med forskellige dyregrupper og truede dyrearter.
Til Dyreværnets store forundring og bekymring, er et rygte kommet os for øre om, at dyrevelfærdsenhederne ikke er med i Finansloven 2025. De skal spares væk og arbejdet skal overtages af det almindelige politi, som os bekendt har rigeligt at se til.
Vil nedprioriteringen af dyrevelfærden få konsekvenser?
Uden tvivl er vores svar til det spørgsmål! Hos Dyreværnet - og særligt vores udrykningsteam - møder vi denne besked om en forekommende nedskæring med stor bekymring og uforståelse. Dyreværnets udrykningsteam er ugentlig af sted på sager, hvor vi finder dyr, som lever i misrøgt, er kommet ulovligt til landet eller har alvorligt brug for dyrlægehjælp. Mens vi som dyreorganisation desværre ikke har lovhjemmel til at tvangsfjerne dyr, er dette kun forbeholdt politiet.
Vi er bekymrede for at f.eks den ulovlige import igen vil stige til det niveau, som den var på, før dyrevelfærdsenhederne blev etableret. Dengang blev sagerne slet ikke efterforsket. Efter dyrevelfærdsenhederne kom, har vi set, at sagerne blev efterforsket, og at der i højere grad faldt domme - og retfærdige domme i sagerne.
Dyreværnet vil fortsat kæmpe for de udsatte dyr i Danmark
Som en konsekvens af nedprioriteringen af politiets opsyn og efterforskning af de mishandlende dyr og ulovlige hunde og hvalpe - vil det uden tvivl blive en større opgave for os og landets øvrige dyreorganisationer at tage kampen op mod dem!
»Når vi kører rundt i vores dyreambulancer i Danmark og følger op på de mange, mange anmeldelser om dyremishandling og ulovligt importerede hvalpe, som vi modtager, er det bare rigtig trist, at vi formentlig kan se frem til, at vi vender tilbage til et Danmark, hvor de kyniske hundehandlere og importører igen får frit spil uden de store og mærkbare konsekvenser!«, udtaler en fortvivlet Nina Amdi, som er udrykningschef hos Dyreværnet.
Men dyrevelfærdenshed eller ej - hos Dyreværnet kommer vi ikke til at nedprioritere opgaven med at sikre, at alle kæledyr i Danmark har et godt hjem!
Sådan kan du hjælpe💪
Bliv fast bidragsyder i Dyreværnets familie og støt vores arbejde med de udsatte dyr med et valgfrit beløb hver måned ❤️ Hver en krone gør en forskel!
På forhånd tusinde tak!
Du er vores dyrehelt



