Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Sådan ansøger du om adoption af et kæledyr hos Dyreværnet

Nysgerrig efter at vide, hvordan Dyreværnets adoptionsprocess foregår?

Overvejer du at ansøge om at adoptere en hund, kat, kanin eller andet smådyr fra Dyreværnet foregår det på denne måde:

1. Læs om dyrene til adoption på hjemmesiden

Gå ind på oversigen med dyr til adoption og læs om de forskellige hunde, katte, kaniner og smådyr, som lige nu er til adoption. Ofte skriver folk og spørger, om vi har flere dyr til adoption end dem på siden - og til det er svaret nej. Til gengæld bliver oversigten opdateret på ugentlig basis - så hold endelig øje med siden flere gange om ugen.

▶️ Se oversigten med kæledyr til adoption her

2. Kom forbi i åbningstiden - du behøver ikke booke tid

Falder du pladask for et dyr, og opfylder de krav, som står skrevet i det enkelte dyrs informationstekst, så er næste skridt, at du møder personligt op på Dyreværnets internat i åbningstiden. I visse tilfælde vil det stå angivet i teksten, hvis og såfremt vi kræver, at man bestiller tid til besøg. Nb. når det drejer sig om hvalpe til adoption, skal man sende en ansøgning via mail. Information om hvad mailen skal indeholde samt hvilken mail, man skal sende den til, vil så beskrevet i hvalpens tekst.

3. Udfyld ansøgning og afvent svar

Når du kommer på besøg, vil du blive budt velkommen af vores adoptionspersonale. De vil kunne give dig lidt yderligere information om det pågældende dyr, samt vise dyret frem, hvis det er muligt (ofte vil du kunne møde dyret, hvis der er tale om en voksen kat, kanin, marsvin eller øvrigt smådyr). Er der tale om en hund, vil du i de fleste tilfælde først få muligheden for at tage den med på en kort gåtur, efter du er blevet godkendt som ansøger.

Efter samtalen og eventuelt mødet med dyret, vil du blive bedt om at udfylde en ansøgning, hvis du stadig er interesseret i adoption af dyret. Når ansøgningen er udfyldt, gennemgår vi den sammen med dig. Nb. det er kun muligt at udfylde ansøgningen ved at møde fysisk op på internatet - dette kan ikke gøres elektronisk eller telefonisk. Du kan forvente at få svar på din ansøgning indenfor 8-10 hverdage.

4. Bor du langt væk fra Dyreværnet?

Er du interesseret i et dyr hos Dyreværnet og bor du ikke på Sjælland, men derimod langt væk? Så er du velkommen til at sende en mail til [email protected], hvori du kort oplyser, hvem du er og hvad du kan tilbyde dyret. Har du dertil mulighed for også at vedhæfte billeder af dit hjem og familiemedlemmer, plus eventuelt øvrige dyr, er du meget velkommen til at gøre dette. På denne må kan vi danne os et indtryk af, om dyret umiddelbart vil passe ind i jeres rammer. Husk at oplyse dit telefonnummer, så vi har muligheden for at fange dig både pr. mail eller telefon. (Nb. det er vigtigt, at man kun benytter sig af denne mulighed, hvis man bor langt væk fra Rødovre, da vi ikke har tiden eller ressourcerne til at tilbyde det til adoptionsinteresserede, som bor i køreafstand til Dyreværnet).

5. Er du det rette match - aftales tid til endelig adoption

Vurderer adoptionspersonalet, at din ansøgning blandt alle ansøgninger på det pågældende dyr, er det helt rette match, vil du blive kontaktet og modtage de glædelige nyheder. Herefter vil vi finde en dato indenfor den nærmeste fremtid, hvor du kommer på besøg igen for at møde dyret. Vurderer både du og adoptionspersonalet, at matchet er perfekt, vil adoptionskontrakten skulle udfyldes samt dato for tid til afhentning afstemmes. I forbindelse med adoptionen skal du også tilmelde dig som medlem (det koster 200 kr. årligt). På denne måde støtter du Dyreværnets fremtidige arbejde med fortsat at kunne redde og hjælpe kæledyr i Danmark.

Alle får svar på deres ansøgning - uanset om de er godkendte eller ej. I de tilfælde hvor ansøger har anden hund i forvejen, aftales der tid til afprøvning mellem hundene. 

6. Er det gratis at adoptere et dyr fra Dyreværnet?

Nej, det er ikke gratis. Alle vores dyr har en adoptionspris:

 • Hunde/hvalpe uanset alder: 3.600 kr.
 • Katte (1-6 år): 1.000 kr.
 • Katte (7+ år): 600 kr.
 • Killinger (under 1 år): 1.250 kr.
 • Hankaniner: 550 kr. Hunkaniner: 650 kr.
 • Marsvin: 200 kr.

Tak fordi du overvejer at adoptere et dyr fra Dyreværnet ❤️

Åbningstider

Dyreværnet:

 • Mandag: Lukket
 • Tirs: 09.00 - 11.00
 • Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
 • Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
 • Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan.

Lyst til at blive medlem af Dyreværnet?
Det koster kun 200 kr. om året og gør en kæmpe forskel!

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer