Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Omregistrering og nyregistrering - hvordan gør man?

Vi har samlet alt du skal vide om, hvordan du registrerer/omregistrerer din kat

Mange katteejere oplever hvert år, at deres kat pludselig ikke kommer hjem, som den plejer. Måske er den faret vild og kan ikke finde hjem? For at være på forkant - er det en rigtig god ide at få din kat øremærket eller registreret hos dyrlægen. Så øger du chancerne for at blive genforenet med din kat.

To danske katteregistre

I Danmark findes der to katteregistre, henholdsvis Det Danske Katteregister og Dansk Katteregister. Chip- og øremærkede katte er oftest registreret et af disse steder og i visse tilfælde i begge registre. Hvis katten har et chip- eller øremærke, som er opdateret med den rette ejers informationer, er det muligt at finde frem til ejeren. Dyrlæger og internater kan hjælpe med at slå øremærkning eller chipmærke op.

Husk at opdatere ændringer

Er man katteejer og flytter adresse eller får nyt telefonnummer, er det vigtigt selv at logge ind eller alternativt kontakte registreret og bede dem om at opdatere kontaktoplysninger. For hvis uheldet er ude og din kat løber bort, kan det være altafgørende med de korrekte kontaktinformationer - for at en eventuel finder af katten kan finde frem til dig som ejer.

Skifter katten ejer - skal oplysningerne også opdateres

Hvis katten skifter ejer, er det den oprindelige ejers ansvar at få foretaget ændringen i Det Danske Katteregister eller Dansk katteregister – alt efter hvor katten er registreret. Ny ejer kan ikke omregistrere katten medmindre der foreligger en underskrift fra tidligere ejer.

Nye regler trådt i kraft pr. 1. juli 2021

Fra d. 1. juli 2021 træder nye lovændringer i kraft og de betyder, at umærkede katte (det vil sige katte, som hverken er øremærkede, chippet eller bærer halsbånd), ikke længere er omfattet af fremlysningspligten på 72 timer, som tidligere har været gældende - men at de umærkede katte derimod straks overgår til finderne af kattene. Læs mere om de nye regler.

På udkig efter en ny kat? Se vores katte til adoption

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer