Om Dyreværnet
Adopter
Indlever
Hittedyr
Frynseklinikken
Dyreklinik
Hundepension
Adopter
Adopter
Få nyhedsmails
Nyhedsbrev
Testamente
Testamente
Anmeld dyreværnssag
Anmeld sag

Hvilke dyr kan klinikken hjælpe?

Klinikken tilbyder almindelige dyrlægeydelser til hunde, katte, kaniner og øvrige smådyr/gnavere. Eksotiske dyr (fx krybdyr) henvises til øvrige dyrlæger med speciale inden for denne dyregrupper.

Vi kan ikke hjælpe med de følgende:

  • Kastration og sterilisation af hunde og kaniner.
  • Hundehvalpe (8 uger til 12 mdr.) kan som udgangspunkt ikke få hjælp, medmindre det er aftalt med Frynseklinikkens dyrlæge. Alm. sundhedstjek og vaccinationer skal foretages hos egen dyrlæge.
  • Hvalpekuld/killingekuld kan ikke blive vaccineret eller ID mærkes, da Frynseklinikken ikke hjælper dyr tiltænkt til videresalg. Du kan altid kontakte Dyreværnets internater, hvis du har et hvalpekuld eller killingekuld, som du ikke har råd til eller ikke kan have længere.

 

Oftest stillede spørgsmål
Q: Hvorfor har I startet Frynseklinikken?

A: Frynseklinikken er Danmarks første nonprofit mobile dyreklinik, som tilbyder billig dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr, som ellers ikke ville kunne komme til dyrlæge. Gennem flere år har vores udrykningsteam erfaret, at der er rigtig mange kæledyr i Danmark, som aldrig bliver tilset af en dyrlæge, og mange af dem har det skidt. Frynseklinikken er etableret for at kunne hjælpe disse dyr.

Q: Hvorfor hedder det Frynseklinikken?
A: Frynseklinikken er opkaldt efter hunden Frynse, hvis ejer har doneret de mobile nonprofit klinikker til Dyreværnet.

Q: Er klinikkens udstyr og standard på niveau med en ”rigtig” dyreklinik?
A: Frynseklinikkerne er bemandet af meget erfarne dyrlæger og klinikmedhjælpere. Alt udstyr er på lige fod med en almindelig klinik, men grundet pladsbegrænsningerne er der visse services, såsom røntgen, vi ikke tilbyder.

Q: Hvad ”kan” Frynseklinikken?
A: Frynseklinikken er en veludstyret mini-klinik med iltkoncentrator til operationer, varmepuder og tandbehandlingsudstyr mm. Dette betjenes af erfaren dyrlæge og klinikmedhjælper, og alle operationer foregår under nøje overvågning, nøjagtig som på en almindelig dyreklinik.

Q: Hvad koster det at bruge Frynseklinikken?
A: Det er ikke gratis at benytte klinikken, idet det er vigtigt at ejer bidrager og så vidt muligt tager ansvar for sit kæledyr – husk dit bidrag hjælper med at holder Frynseklinikken kørende.

Klinikkens målgruppe er ressourcesvage ejere med kæledyr, så du skal forvente at vise dokumentation for din indtægt og kan blive bedt om at udfylde en tro og love erklæring og betal-hvad-du-kan princippet.

Q: Hvad sker der med mit dyr, hvis I har opereret det og det så bliver sygt efter I er kørt? Hvor skal jeg så henvende mig?
A: Hvis du er i tvivl om noget, når du er kommet hjem, kan du skrive til os på vores mails eller ringe på 88773232 (se kontaktoplysninger her) (mandag - fredag i tidsrummet 9-10). Hvis der opstår akutte komplikationer i tilknytning til operationen, kan vi desværre ikke rykke ud for at hjælpe jer, så da skal du have fat i den lokale dyrlæge. Dyreværnet kan dog desværre ikke dække tilsyn og behandling ved en lokal dyrlæge.

Q: Kører I rundt i hele Danmark?
A: Frynseklinikkerne er landsdækkende og har hver sin køreplan, som hele tiden udvides. Såfremt du kender til et område med behov for Frynseklinikken, kontakt da personalet.

Q: Kan jeg overdrage mit dyr til Frynseklinikken?
A: Nej. Du skal kontakte vores internat. Rødovre Du kan ringe til Dyreværnet alle hverdage mellem 9.30 - 12 på 44946695 eller sende en mail: [email protected]

Q: Jeg har ingen penge til at betale Frynseklinikken. Hvad gør jeg så?
A: Du betaler, hvad du kan for at få dit kæledyr tilset og behandlet.

Q: Hvordan undgår I snyd?
A: Hvis man ønsker at få sit dyr tilset i Frynseklinikken, skal man forvente at vise dokumentation for din indtægt og kan blive bedt om at udfylde en tro og love erklæring. Mistænkes folk for at snyde og derved fratage andre dyr og mennesker i nød for vigtig hjælp, bortvises de.

Q: Skal jeg booke en tid?
A: Nej. Klinikken har walk-in tider uden behov for tidsbestilling. Du stiller dig blot i kø, når du er ankommet.

Q: Hvordan finder jeg ud af, hvornår I kommer til min by?
A: Frynseklinikkerne fastlægger en køreplan for ca. en måned ad gangen, som kan findes her.

Q: Hvilke dyr kan I behandle?
A: Frynseklinikken er en del af Dyreværnet, og tilser derfor alle typer af kæledyr men ikke vilde dyr, heste og landbrugsdyr.

Q: Må jeg komme med f.eks. min mormors hund, hvis min mormor ikke selv kan komme til jer?
A: Det er du velkommen til. Medbring en underskrevet tro og love erklæring fra din mormor og de penge som hun kan betale.

Q: Har I et ventelokale?
A: Frynseklinikkens plads er begrænset, så et egentligt ventelokale har vi ikke, men vi har en markise som giver ly for regnen.

Q: Hvis mit dyr skal bedøves, hvornår kan jeg så hente det igen?
A: Hvis dit dyr skal i narkose til operation eller tandbehandling, aftaler du med klinikkens personale hvornår du kan hente det igen. Der vil typisk gå 1 til 4 time før dit dyr er vågent og klar til afhentning. Du vil få udleveret og gennemgået hjemsendelsesinstrukser, så du ved, hvordan du skal forholde dig efterfølgende.

 

👉 Sådan kan du hjælpe os med at holde Frynseklinikken kørende❤️

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Bliv klogere på testamente

Telefontid

44 94 66 95


Nb. nummeret er til internatet - ikke til dyreklinikken eller pensionen. Find de øvrige numre her.


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ikke helligdage + weekender)

Eller send os en mail: [email protected]

Åbningstider

Islevdalvej 85, 2610 Rødovre

Mandag: Lukket
Tirsdag: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Gabølvej 6, 6000 Kolding

Mandag: Lukket
Tirsdag: 13.00 - 16.00
Onsdag-tors: Lukket
Fredag: 13.00 - 16.00
Lør, søn og helligdage: Lukket
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

CVR-nr.: 33 31 73 28

Betalings typer