Sommerens farer: Undgå dit dyr bliver forbrændt eller solskoldet
Det skal du være opmærksom på, så dit dyr ikke bliver forbrændt eller solskoldet i solen
Asfalten gør ondt på poterne.
Solen skinner og temperaturen udenfor er høj. Mens vi går rundt i klipklapper eller sandaler, så er din hund, kat eller kanins poter mere udsatte, hvis de kommer i nærkontakt med den varme asfalt.
Selvom dyrene har noget ekstra hud på poterne, som beskytter deres trædepuder, så har det en begrænsning og din hund, kat eller kanin kan stadig risikere at få forbrændinger på poterne.
Gå i stedet ture med din hund tidligt om morgenen og/eller sent om aftenen, hvor solens stråler og varme er aftaget.
Tjek selv efter for forbrændinger
Er du i tvivl om din dit kæledyrs poter er blevet forbrændt, så kig forsigtig på dets poter og hold øje med, om der er vabler, røde sår, væskende blærer eller om de virker tyndslidte.
Hvis du har en mistanke om, at skaden er sket, er det vigtigt, at du får kølet dit dyrs poter ned i koldt vand (ikke iskoldt vand) og derefter opsøger en dyrlæge, som kan hjælpe.
Hvordan undgår man solskoldning?
Dyr kan ligesom mennesker blive solskoldet. Derfor er forebyggelse altid bedst. Sørg derfor for at dit dyr opholder sig rigeligt skygge på de solrige dage. Hvis dit dyr er meget lys, er det en god ide yderligere at beskytte den med brug af en dyrevenlig solcreme.
Hvor bliver dyr solskoldede?
Alle steder hvor solen kan nå huden – især udsatte er dyrets ører, snude og testikler. Jo mindre pels dyret har - og jo lysere hud, jo større er risikoen.
Hvilken solcreme kan man bruge?
Brug altid en allergivenlig solcreme - og helst én der blokerer solens stråler helt. Er din kat glad for vand, er det oplagt også at bruge en vandfast solcreme. Derudover anbefaler Dyreværnet faktor 50.
Hos Dyreværnet opfordrer vi til, at man passer ekstra godt på sit kæledyr i sommervarmen og husk endelig at have rigeligt med vand stående fremme i skyggen.
Du er vores dyrehelt



