Hotspot hos katte
Klør eller slikker din kat sig i et sår - der ikke heler?
Hotspot, som også hedder ”akut fugtig dermatitis", ligner et sår eller en hudafskrabning og kan variere i forskellige grader afhængig af, hvor dybt i hudens lag der er betændelse i.
Hvorfor får katte hotspot?
Der kan være forskellige årsager til at hotspot opstår. Oftest er der noget, der har irriteret huden (f.eks et insektstik, pelsknude, irritation af vand efter badning, allergi osv.) og så laver katten selv selve hudbetændelsen ved konstant at slikke eller klø i det. Hotspot smitter ikke.
Hvordan behandles hotspot?
Det er vigtigt, at få katten til at stoppe med at slikke eller klø i det, så såret kan få lov til at hele. Det er også vigtigt at få klippet og vasket såret, så omfanget af betændelsen bliver tydeligt, og så dyrlægen kan afgøre den videre behandling. Nogle gange kan det være nødvendigt med noget smertestillende eller kløestillende og en krave på. Der findes flere forskellige cremer, der indeholder aktive ingredienser som klorhexidin eller kovaline, men fælles for cremerne er, at behandlingerne oftest ikke er effektive nok.
Kontakt derfor altid din dyrlæge, for at få de bedste råd, hvis du mistænker dit dyr for at have fået hotspot.
Hvordan forhindrer man hotspot?
Du kan selv hjælpe med at forhindre hotspot ved at sørge for, at din kats pels bliver soigneret og der ikke kommer pelsknuder - især hvis din kat er langhåret. Og hvis du har en vandglad kat, er det også vigtigt, at din kats pels bliver tørret ordentligt efter den er blevet våd. En våd pels er nemlig en god grobund for både svamp og bakterier, som irriterer pelsen og som kan give anledning til, at din kat begynder at slikke eller klø sig meget.
Brug for en dyrlæge? Book tid hos Dyreværnets dyreklinik
Alt i alt er det vigtigt, du jævnligt holder øje med din kats hud og pels - og at du reagerer, hvis du mistænker dit dyr for at have et hotspot.
Du er vores dyrehelt



