5 tips: Skal din hund med på ferien?
Sådan planlægger du bedst inden afrejse.
Har du planer om at tage din firbenede ven med på rejsen, så få fem gode råd fra hundetræner og Dyreværnets internatschef: Maria Rønde Jakobsen.


1. Er din hund velkommen?
Inden du booker ferieopholdet, er det vigtigt at undersøge om sommerhuset, campingpladsen, hotellet eller ferieboligen tillader, at du tager hunden med. Besøg stedets hjemmeside eller kontakt dem, for at høre om deres regler for at medbringe hund.
- Det vil jo være en skam at køre hele vejen ned gennem Europa, for så at finde ud af, at det slet ikke er tilladt at have Basse med derned, forklarer Maria.
2. Hav vaccinationer og hundepas i orden
Sørg for at komme i gang med planlægningen i god tid, så alt er godkendt og klar inden afrejsedagen. Start med at aflægge dyrlægen et besøg. Dyrlægen er med til at tjekke hundens vaccinationer, og hvilke bestemmelser der findes, i det pågældende land, rejsen går til. Langt de fleste lande kræver, at hunden er vaccineret mod rabies mindst tre uger inden afrejse, så derfor skal dyrlægen besøges i god tid. Hvis turen går til et andet EU-land eller land med EU-vilkår, er det også et krav, at hunden har et EU-dyrepas, hvori hundens ID-mærkning og vaccinationer fremgår. Det er også dyrlægen, som udsteder passet. Endelig er der også lande, som kræver, at dyret har fået ormekur, inden indrejse.
Mangler din hund en vaccine - book en tid i Dyreværnets dyreklinik
3. Rejse med bil og fly
Er det bilen, der skal fragte jer på ferie, er det vigtigt at sætte sig ind i, hvilke regler der gælder i det pågældende land. Ifølge Færdselsloven betragtes en hund som gods, og den skal derfor altid anbringes, sådan at den ikke er til fare for de øvrige i bilen. I Sverige er reglerne mere strikse, og hunden skal enten være fastspændt i en sele eller placeres i et bur, som også skal opfylde visse krav i forbindelse med størrelsen. Sørg derfor også for at undersøge det pågældende lands regler i forbindelse med fragt af dyr i bil.
- Lige såvel som vi kan få det varmt i en hed bil, kan vores firbenede venner det også. Sørg for at hunden ofte får mulighed for at drikke vand og blive luftet under bilture, anbefaler Maria.
Hvis du planlægger at flyve til feriedestinationen, er det vigtigt at undersøge flyselskabets regler ang. transport af kæledyr. Nogle flyselskaber tillader, at hunde af mindre størrelse kan sidde i kabinen, hvis den er placeret i en specialtaske. Husk også at bestille billetterne i god tid, da der er begrænset med pladser til dyr på hver flyafgang.
4. Tjek om forsikringen dækker
Vær forberedt på at alt kan ske under rejsen. Kommer din hund til at forårsage et uheld mens I er af sted, er det vigtigt, at du hjemmefra har sørget for, at I har den lovpligtige ansvarsforsikring, som kan dække skaden. Derudover kan det også være vigtigt med en sundhedsforsikring i tilfælde af, at dit dyr bliver syg eller smittet under rejsen.
Lyst til at støtte vores arbejde med at redde dyr?
5. Få yderligere info fra landets danske repræsentation
Hvis du er i tvivl om, hvilke regler der gælder for din hund, i det land du skal besøge, kan det være en god ide at tage kontakt til det aktuelle lands repræsentation i Danmark, inden afrejse. Hvis turen går til lande uden for EU, skal man også være opmærksom på, at disse lande kan have særregler i forbindelse med indførsel af dyr, for eksempel regler om karantæne.
For flere praktiske råd ang. rejser med kæledyr - find dem på Fødevarestyrelsens hjemmeside.
Dyreværnet ønsker alle to- og firbenede en dejlig ferie!
Du er vores dyrehelt



