Om Dyreværnet
Adopter
Indlever
Hittedyr
Frynseklinikken
Dyreklinik
Hundepension
Adopter
Adopter
Få nyhedsmails
Nyhedsbrev
Testamente
Testamente
Anmeld dyreværnssag
Anmeld sag

5 råd: Sådan undgår du at støtte den dårlige og usunde avl

De er søde ja, men er de sunde og raske?

Vi har samlet fem gode råd så kommende hundeejere, der er på udkig efter en kortsnudet hund som eksempelvis mops, fransk eller engelsk bulldog, kan stå stærkere, og ved hvad de skal holde øje med i jagten efter deres nye hund eller hvalp.

Vild med kortsnudede hunde?

1. Køb ikke, før du har mødt hunden

Hvis du kan blive ’godkendt’ til at købe en hund eller hvalp, uden overhovedet at have været forbi fysisk for at se den, så handler det med stor sandsynlighed kun om penge, og ikke hvad der er bedst for hunden. Er opdrætteren eller sælgeren kun villig til at mødes med dig på en p-plads - uden du har været forbi og set hunden én eller flere gange, skal du overveje situationen nøje. I disse tilfælde er risikoen for, at det kun handler om penge eller at sælgeren har noget at skjule, stor. En anden grund til at du ikke må møde hunden før på salgsdagen, kan også være, at sælger prøver at skjule tegn på sygdomme hos hunden.

Lyst til at blive medlem af Dyreværnet - og bekæmpe de usle hvalpefabrikker med os?

2. Er hunden urealistisk billig?

Der er desværre mange, som online opretter falske profiler for at lokke penge ud af folk. De bruger gerne billeder af søde hvalpe, og de beder dig måske om 'kun' at betale et depositum eller for transporten af hvalpen til din adresse. Men problemet er, at der aldrig kommer en hvalp. Og pengene får du aldrig igen.

3. Bed om at se forældrene

Er der hvalpe, er der også en mor. Hvalpe skal være otte uger gamle, inden de må tages fra deres mor, hvilket også er medvirkende til at give dem grobunden for en god socialisering. Derudover er det også relevant at spørge ind til forældrenes sundhed og evt. sygdomshistorik – uanfægtet om det er en hvalp eller voksen hund, du er interesseret i. Har forældrene haft allergi, løse knæskaller, vejrtrækningsbesvær eller andet relevant? Kender de ikke noget til forældrene eller får du ikke lov til at møde hvalpenes mor, skal alarmklokkerne begynde at ringe hos dig.

4. Tjek papirerne og stil spørgsmål

Få bevis for at hunden eller hvalpen er chippet, registreret og vaccineret. Og vaccineret af en dyrlæge vel at mærke. Er dette overholdt korrekt, findes det også på skrift. Vær nysgerrig. Stil hellere for mange end for lidt spørgsmål. Hvor bor hvalpene til dagligt? Hvad får de at spise? En god opdrætter kender sine hunde og har kendskab til deres individuelle kendetegn.

10 gode råd: Sådan undgår de de kyniske hundehandlere

5. Føles det her sted rigtigt?

Vigtigst af alt er, hvis der er noget, der føles underligt i forbindelse med stedet eller personen, så er det nok fordi, der er noget om det. Gå igen, selvom der sidder en hvalp og sender dig lange blikke. Og mistænker du stedet for at være en hvalpefabrik, så anbefaler vi, at du anmelder adressen til vores udrykningstjeneste hurtigst muligt. I den forbindelse kan google være din ven. Findes stedet på trustpilot eller har det en Facebookside med anmeldelser? Følg din mavefornemmelse. Mange glemmer den, når de ser et par bedende hvalpeøjne, men mærk efter.


  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Bliv klogere på testamente

Telefontid

44 94 66 95


Nb. nummeret er til internatet - ikke til dyreklinikken eller pensionen. Find de øvrige numre her.


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ikke helligdage + weekender)

Eller send os en mail: [email protected]

Åbningstider

Islevdalvej 85, 2610 Rødovre

Mandag: Lukket
Tirsdag: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Gabølvej 6, 6000 Kolding

Mandag: Lukket
Tirsdag: 13.00 - 16.00
Onsdag-tors: Lukket
Fredag: 13.00 - 16.00
Lør, søn og helligdage: Lukket
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

CVR-nr.: 33 31 73 28

Betalings typer