Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Skal du tilbage på arbejdet igen?

Sådan tester du, om din hund kan være alene hjemme

Corona-nedlukningen har vendt op og ned på vores hverdage, med det resultat at mange danskere har været hjemme i mange uger. Det har kæledyrene måske nydt godt af i form af ekstra opmærksomhed og flere ture og aktiviteter. Men nu er Danmark så småt ved at åbne op igen og folk vender tilbage til arbejdet.

I den forbindelse er det særlig vigtigt at få lavet en god overgang – så din hund ikke bliver angst for at være alene hjemme igen, efter at have været vant til dit selskab i en længere periode.

Typiske tegn på at din hund ikke er vild med at være alene hjemme, kan være, at du oplever at komme hjem til et hus, hvor din hund måske har ødelagt ting, været urenlig eller også klager naboerne over, at den har pibet eller gøet i dit fravær.

For bedst at undgå at det når dertil, kommer Maria, som er internatsleder hos Dyreværnet Rødovre, med nogle gode øvelser til, hvordan du derhjemme i et roligt og afslappet tempo kan teste, hvordan din hund reagerer på, at du går fra den.

  1. Sæt evt. et børnegitter op og gå ud for at lave dig en kop kaffe, hvor hunden skal være bag ved børnegitteret. Du kan også lukke en dør imellem hunden og dig for at se, om det er noget, hunden reagerer på.

  2. Herefter kan du se, om hunden begynder at stresse op, når du tager fat i din arbejdstaske, nøgler, jakke eller lignende. Det vil sige du kan tage din jakke på, gribe fat i arbejdstasken og dermed sætte dig ind i sofaen. Så lærer hunden at du ikke nødvendigvis går ud ad døren og bliver væk længe når du tager fat i de ting.

  3. Hvis hunden håndterer de scenarier fint, kan du også begynde at gå ud med skraldet og lukke døren bag dig. Hvis alt forløber godt, kan du gå ud ad døren og øge fraværstiden løbende. Det vil sige du kan begynde med få sekunder og arbejd dig op på minutter, timer og så videre.

  4. Det er også vigtigt, at din hund er velstimuleret, inden den efterlades alene. Det vil sige, at den har gået en god tur, fået mad – evt. ved at sprede tørfoderet ud eller gemme godbidder rundt omkring i huset, så den bliver stimuleret mentalt også.

Pas rigtig godt på jeres hunde og hjælp dem med at vende tilbage til en normal hverdag igen.

Oplever du fortsat, at din hund stresser over at skulle være alene hjemme, er det også værd at overveje at kontakte en adfærdsbehandler.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer