Sådan passer du på hundens tænder
Har du styr på, hvad din hund må og ikke må bide i?
Når sten, pinde og bolde bare er sagen..
Mens nogle hunde er glade for at samle sten op på gåturen og tygge i dem, er der også hunde, som elsker at bide i pinde og bolde. Men de færreste ved, at det langt fra er godt for hundens bisser, hvis de tygger eller bider særligt i sten, pinde, bolde eller andre ting, som ikke er tyggevenlige.
Det kan nemlig slide gevaldigt på hundens tænder på en forkert måde og derudover også give anledning til smerter hos din hund. Og foregår det over længere tid, kan det også resultere i, at tænderne bliver ødelagt. Særligt sidstnævnte kan blive til en dyr affære hos dyrlægen. For nedslidte tænder kan føre til infektioner og voldsomme tandsmerter, som kræver behandling.
På billedet nedenfor ses et eksempel på, hvor slemt det kan gå, hvis hunden over en længere periode bider i legetøj, der ikke er tyggevenligt.
Læs også: Hvor mange tænder har en hund?
Sådan kan du forebygge nedslidte tænder
Du kan forebygge, at din hund får (ned)slidte tænder ved at erstatte bolden, pinden og særligt stenen med et tyggevenligt aktivitetslegetøj til din hund. Hos Dyreværnet har vi god erfaring med at servere en Kong fyldt med dåsefoder til vores hunde. En fyldt Kong kan hunden nemlig få flere timer til at gå med. Derudover findes der også gode reb såvel som faste tyggegodbidder, som hunden med god fornøjelse kan bide i.
Men det er vigtigt at have for øje, at hvis skaden allerede sket og din hund har (ned)slidte tænder, anbefales det, at hunden slet ikke tygger i hverken legetøj eller andet tyggelegetøj fremadrettet, for det vil kun forværre tændernes forfatning.
Årligt tandtjek hos dyrlægen
Er du i tvivl om, hvad status på din hunds tænder er – er det altid en god ide at booke en tid hos dyrlægen til et årligt tandtjek.
Book tid i Dyreværnets Dyreklinik
Du er vores dyrehelt



