TV
Frynseklinikken
Adopter
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om Dyreværnet
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
Stophvalpefabrikker
Online serie

Din hund fortjener det bedste foder

Hvad skal jeg give min hund eller hvalp at spise?

Det er vigtigt, at din hund får den rette ernæring

Det er vigtigt at sætte sig ind i sin hunds foder. På den måde kan du sikre dig, at din hund får den optimale næring og trives optimalt på sit foder. Har du en hvalp, en voksen hund eller en seniorhund, så kræver de hver især forskellige fodertyper. Måske har du været så heldig at adoptere en hund fra et internat og måske fået en hund, som ikke tidligere har fået den korrekte ernæring.


Hvilket foder skal jeg vælge til min hund?

Det kan være en jungle at finde rundt i alle de muligheder og varianter, som findes indenfor hundefoder.
Uanset, om du har fået en hvalp, voksen, eller senior hund, skal den have foder i forhold til dens vægt, alder, race/størrelse, aktivitetsniveau og eventuelle specifikke ernæringsmæssige behov.

Det er nemlig meget vigtigt, at ens hund får det rette hundefoder, da man ellers kan risikere, at hunden bliver overvægtig, får diabetes, knoglemisdannelser eller nedsat immunforsvar.

Har du fået en hvalp?

Hvalpe er ekstra følsomme overfor forkert fodring. Har man fået en hvalp, skal man fodre den med foder specielt udviklet til hvalpe. Udover dette, skal det være et hvalpefoder som egner sig til din hunds race. Ikke alle hvalpe kan spise det samme hvalpefoder.
For eksempel er store hunderacer ekstra følsomme med hensyn til knogleudviklingen, og deres energiindhold skal derfor være reguleret. Alle hvalpe vokser og udvikler sig rigtig meget det første år af dens liv, derfor skal de have kvalitetsfoder der understøtter denne hurtige udvikling.
 

Hjælp din hund godt på vej med den rigtige foder

Hundefoder tilpasset hundens størrelse og alder

Som nævnt, er det vigtigt, at hundemaden er tilpasset hundens race og størrelse. Har du en stor hunderace, så skal du give den foder, der opfylder det daglige behov for ernæring af store racer, herunder indholdet af glucosaminglycaner som understøtter hundens led. 
Har man en ældre hund, skal man også være særligt opmærksom på dosering og fodertype, da ældre hunde lettere påvirkes af infektioner, stress, har et lavere aktivitetsniveau, og derfor hurtigere tager på. Har du en hund, der er blevet neutraliseret, bør du ligeledes give den hundemad, der har fokus på hundens nedsatte stofskifte, hvilket kræver foder med reduceret energiindhold. 

Foder fra kvalitetsproducenter som Hill's spiller en stor rolle

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at der er forskel på kvaliteten af hundefoderet, alt efter hvor man køber det fra. Ofte ses en stor kvalitetsforskel på råvarerne i foderet. Dette drejer sig især om de kødprodukter som bruges, samt kilderne til fibre og kulhydrater. Ved at købe din hundemad fra kvalitetsbevidste producenter såsom Hill's Pet Nutrition, sikrer du at kødet er frisk og kvaliteten er i orden.

Hundemad med fokus på særbehov

Hunde kan desværre lide af alt fra allergi til diabetes, slidgigt, have tandsten, urinvejssten og mange andre ubehagelige lidelser. Har du en hund som døjer med en lidelse, er det vigtigt at give den en sygdomsdiæt som den trives på og som hjælper mod lidelsen.

Brug for en dyrlæge? Book tid hos Dyreværnets dyreklinik

Selve smagen i hundefoderet

Hunde, ligesom os mennesker, kan være kræsne eller bare ikke lide nogle smage. Mange foderleverandører har forskellige smage, så der er mulighed for at finde netop den smag din hund bedst kan lide. De mest normale proteinkilder i et hundefoder består af enten: Gris, ko eller fisk. Hos dyrenesbutik har de smagsgaranti på bl.a. Hills, så du indenfor 14 dage, kan teste foderet, sende det retur og få pengene tilbage, hvis foderet ikke faldt i din hunds smag.

Hundefoder - hvad skal man vælge?

Vil du modtage flere tips til din hund? Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Dyreværnet her:

Tilmeld

* obligatorisk

Dyreværnet bruger den information, du giver her til at kontakte dig med nyheder, tips og tricks, marketing samt general information. Du kan læse mere om vores GDPR og persondatapolitik her.

Du kan til hver en tid afmelde dig at modtage emails fra Dyreværnet igen ved at følge linket nederst i enhver email, du modtager fra os.

 

 

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer