Om Dyreværnet
Adopter
Indlever
Hittedyr
Frynseklinikken
Dyreklinik
Hundepension
Adopter
Adopter
Få nyhedsmails
Nyhedsbrev
Testamente
Testamente
Anmeld dyreværnssag
Anmeld sag

Overvejer du hund nummer 2?

5 gode råd til dig der er på udkig efter hund nummer to.

1. Savner din hund selskab?

Et af de første spørgsmål man bør stille sig selv inden man anskaffer sig hund nummer to, er om det er i ens nuværende hunds interesse.

- For nogle hunde er det lykken at være to, mens andre foretrækker sit eget selskab og den uforstyrrede opmærksomhed fra sin ejer.

Du kan se hvilken type din hund er ved at observere, hvordan den reagerer, når der er andre hunde på besøg i dit hjem. Der kan nemlig være stor forskel på, hvordan hunden reagerer, når den er på eget territorie kontra udebane.  

Søger den kontakten fra andre hunde, er det et tegn på, at den nyder deres selskab, men holder den sig for sig selv/ nær dig eller udviser den aggression mod de besøgende hunde, bør du overveje om det er til glæde for din hund, at udvide familien med en ekstra logrende ven.

2. Økonomi

Når man anskaffer sig hund nummer to, vil udgifterne til dine hunde pludselig fordobles på nogle områder. Der skal tegnes en ekstra sygeforsikring, dyrlægeregningerne stiger, ligesom udgiften til foder bliver dyrere. Måske skal du også tilmelde en ekstra hund på hundetræningsholdet og tager du på ferie, vil udgiften til hundepension også stige med to hunde.

Det er altid en god idé at lave et budget inden man anskaffer sig et kæledyr, så man har et overblik over om man har økonomien til det, fortæller Maria Rønde Jakobsen, der er adoptionsansvarlig hos Dyreværnet.

En af de sværeste situationer at stå i som hundeejer er, hvis man ikke har penge til at få den til dyrlæge.

- Som en ansvarlig hundeejer bør man altid tegne en sygeforsikring på sin hund, hvis det er muligt. Det bør nemlig ikke være uforudsete store regninger, der skal skille hund og ejer ad, understreger Maria.

Er du klar til at have to hunde i familien?

Se vores dejlige hunde til adoption

3. Tiden til to hunde

Når man anskaffer sig en hund, kan det tage lang tid at køre den ind i din families rutiner og hverdag. Særligt hvis det drejer sig om en hvalp eller en hund, der har meget med i sin baggage.

- Det er de færreste hvalpe der er renlige og kan være alene hjemme i en hel arbejdsdag, når de får nyt hjem. Selv voksne hunde kan have svært ved denne kunst. Derfor er det vigtigt at man sikrer sig at man kan tage fri i en periode og lære den nye hund disse ting, fortæller Maria.

For nogle hundeejere kan det dog være en fordel at have en hund i forvejen, som den nye kan søge tryghed hos og lære af.

- En af de hyppigste årsager til at folk indleverer deres hund til os, er at deres liv har ændret sig pga. job, skilsmisse, sygdom m.m. og de ikke længere kan give deres hund den tid og aktivering den har brug for, beretter Maria og fortsætter.

Pludselig viser hunden måske tegn på understimulering ved at ødelægge ting, være urenlig eller hyperaktiv til irritation for ejerne, og så kan det være svært at se andre udveje end at finde hunden et nyt hjem.

Derfor er det vigtigt at overveje om man har tiden til at indkøre sin nye hund, men også efterfølgende tid til at aktivere og socialisere den i løbet af dagen, uden det går ud over sin nuværende hund.

4. Regler og plads

I nogle ejerforeninger og lejeaftaler er der begrænsninger på, hvor mange hunde man må have. Så tjek altid om det overhovedet er tilladt der hvor du bor, inden du anskaffer dig endnu en hund.

Derudover skal man også vurdere om man har pladsen til at have to hunde.

- Nogle hunderacer trives fint i mindre boliger og lejligheder, mens andre har brug for meget tid ude i det fri. Selvom man med den rette stimulering kan lære de fleste hunde at trives i lejlighed, er det altid en god idé at sætte sig ind i racens behov på forhånd, forklarer Maria.

Adopterer man en voksen hund, bør man også undersøge om har erfaringer med at bo lejlighed eller bymiljø, hvis det er sådan man selv bor, fortæller den erfarne adoptionsansvarlige.

Sådan kan du være med til at redde hunde hos Dyreværnet

5. Den rette tid

Som et sidste punkt er det vigtigt, at man ser på, hvor ens nuværende hund er i livet.

- Jeg anbefaler altid at man ikke anskaffer sig endnu en hund før ens nuværende er ude over hvalpe- og unghundestadiet. Særligt hvis hundene er af samme køn, kan der komme stridigheder mellem dem, når de skal kæmpe om rangordenen, siger Maria.

Derfor bør man vente til ens hund er 1½-2 år og kønsmoden før man anskaffer sig en anden hund. I så fald øger man chancen for at ens hunde vil trives i harmoni med hinanden, afslutter Maria.

Selvom det ikke nødvendigvis er dobbelt arbejde med to hunde, er det alligevel en stor beslutning at træffe. Men har man gjort sig de nødvendige overvejelser og føler sig sikker på at det er det rigtige, kan det være meget givende for både ejer og den nuværende hund, at få et nyt logrende familiemedlem.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Bliv klogere på testamente

Telefontid

44 94 66 95


Nb. nummeret er til internatet - ikke til dyreklinikken eller pensionen. Find de øvrige numre her.


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ikke helligdage + weekender)

Eller send os en mail: [email protected]

Åbningstider

Islevdalvej 85, 2610 Rødovre

Mandag: Lukket
Tirsdag: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Gabølvej 6, 6000 Kolding

Mandag: Lukket
Tirsdag: 13.00 - 16.00
Onsdag-tors: Lukket
Fredag: 13.00 - 16.00
Lør, søn og helligdage: Lukket
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

CVR-nr.: 33 31 73 28

Betalings typer