Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Kampen for »Freyas Lov – Hvalpesalgsloven« fortsætter

Et slag er tabt - men kampen for sunde hvalpe fortsætter

Freyas Lov nedstemt af Folketinget

Den 3. maj blev Borgerforslaget, om at indføre en hvalpesalgslov, nedstemt under 2. behandling. Det tog 10 år at få en effektiv lov i England - og vi giver ikke op. Hvalpesalgsloven går ud på, at man kun kan sælge en hvalp kommercielt, hvis man er ejer af hundemor. Det ville sikre, at hvalpe bor med deres mor frem til salg. Dermed lukker man muligheden for illegal import af hvalpe. Illegale hvalpe, som vi hos Dyreværnet ofte oplever, har sygdomme og psykiske skader med fra mangelfuld prægning i dårlige miljøer.  

Hvad går illegal hvalpeimport ud på?

Få selv syn for sagen i vores korte dokumentar-serie med 5 afsnit, hvor vi går undercover for at se, hvordan illegal import fungerer i Danmark:   

Se 'Langt Over Grænsen – Når Hvalpe Lider for Profit' her

Hvorfor blev Freyas Lov nedstemt?

Hvalpesalgsloven blev nedstemt, fordi den bliver anset som værende i strid med EU traktaten om varers frie bevægelighed inden for EUs grænser. Denne traktat er svær at trumfe. Vi giver ikke op, og vil arbejde målrettet mod at finde en anden vej til at opnå at de hvalpe, der sælges i Danmark, er sunde og ikke illegalt importeret fra kummerlige forhold. Din og de over 50.000 underskrifter, der blev samlet, viser at vi har fat i noget, der er vigtigt. Vi opdaterer løbende og holder jer orienteret om det videre forløb og vores utrættelige kamp!

Hvordan Freyas Lov kan gøre en forskel

Forslaget til hvalpesalgsloven tager udgangspunkt i den engelske Lucy’s Law fra 2020, og kaldes også Freyas lov efter den polskavlede malteserhvalp Freya, som ses i Dyreværnets afsnit 2 i programserien Langt Over Grænsen - Når Hvalpe Lider for Profit.

Freyas lov skal ulovliggøre, at hundehvalpe opkøbes og videresælges af tredjepart, således at hvalpe kun må/kan sælges kommercielt til blivende hjem direkte fra opdrætter eller fra et internat.

Formålet er at få lukket de mange hvalpefabrikker ved at stoppe handel med hundehvalpe via mellemmand. Samtidig med at loven umuliggør massehandel med hundehvalpe, giver den køber mulighed for at besigtige avlstæven og hvalpene flere gange inden køb og derved sikre sig alder, race og herkomst.

Forslag til hvalpesalgslov:

  • Hundehvalpens kommende familie skal kun kunne købe hvalpen direkte fra opdrætter.
  • Godkendte internater kan påtage sig at formidle hvalpe fra dyreværnssager, ved behov for genplacering eller lignende.

Freya på vægt

Uddybning af borgerforslaget fra Dyreværnet

Med lovforslaget vil opkøb af hundehvalpe, med det formål at gensælge dem for profit, ulovliggøres. Importerede hvalpe, der opkøbes af hvalpe-handlere og transporteres over den danske grænse for at blive solgt til familier i Danmark, lider både fysisk og mentalt. Deres manglende sundhed og trivsel kan give store omkostninger for de nye ejere. Freyas Lov vil være et vigtigt skridt til at få stoppet de mange hvalpefabrikker til gavn for både avlshundene, hundehvalpene og deres nye familier.

Nb. lovforslaget har ikke til formål at stoppe de dyreværnsforeninger, som har med adoptioner af gadehunde at gøre.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer