Potehjælp
Frynseklinikken
Adopter
Dyreværnets ABC
Indlever
Info om Dyreværnet
Hittedyr
Hundepension
Dyreklinik
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Åbningstider
Åbningstider
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
Potehjælp
Potehjælp
Potehjælp
6. december 2019

To uskyldige hvalpe dømt til aflivning

Dyreværnet i chok - Fødevarestyrelsen kræver raske hvalpe aflivet!

UPDATE: Den 4. december rejste Dyreværnet personligt til Serbien og afleverede Daisy og Alba til ægteparret, Dijana og Ivica, som i forvejen har pudlerne: Juza og Munya. I videoen ovenfor, kan du lære ægteparret bedre at kende og se, hvordan Daisy og Alba skal bo og nyde hundelivet fremadrettet. Hos Dyreværnet er vi overbeviste om, at vi har fundet det perfekte, serbiske match til de to piger. 

Sagen drejer sig om Daisy og Alba, som er hvalpe af racen shih-tzu. De har - indtil de blev afleveret til det serbiske par i Serbien - siddet i karantæne på Dyreværnets internat i Rødovre. Fødevarestyrelsen afsagde desværre en helt ubegribelig dom - aflivning. Hvalpene er endt hos Dyreværnet helt fra Serbien, hvorfra de er ulovligt importeret, og derfor blev beslaglagt af det nye dyrepoliti.

Hos Dyreværnet er man i chok: "Jeg forstår slet ikke, hvorfor disse uskyldige små væsener skal lade livet," udtaler Rikke Christensen-Lee, der både er dyrlæge og direktør hos Dyreværnet, og fortsætter, "hvalpene er sunde og raske og bliver holdt i karantæne her hos os."

Årsagen til den chokerende dom var, at Fødevarestyrelsen vurderede at hvalpene er til fare for folkesundheden, idet de måske er bærere af den livsfarlige sygdom rabies. Hos Dyreværnet deler man Fødevarestyrelsens bekymring: "Det er dybt uforsvarligt at importere hvalpe uden de korrekte vaccinationer," siger Rikke og forklarer, "Dyreværnet arbejder hver dag for at standse både ulovlig import af hvalpe og hvalpefabrikker, så det er ikke her, vi er uenige. Men vi kan ganske enkelt ikke acceptere, at disse hvalpe der holdes under kontrollerede forhold og ingen trussel udgør skal dø."

 Dyreværnets holdning er, at der skal sættes skarpt ind mod den ulovlige og risikable handel med hunde. Men ikke via aflivning. Dyreværnet mener, at alle hvalpe uden rabiesvaccination, skal placeres i forsvarlig karantæne, til smitterisikoen er væk. Og at man derudover skal sætte stort ind med oplysning, "Det er købernes adfærd, der skal ændres - så længe folk køber discounthvalpe vil importen foregå. Det er penge der driver værket, og her er ifølge tal fra EU tale om flere milliarder årligt i Europa," udtaler Rikke bekymret.

Sidder dit næste kæledyr hos Dyreværnet? Se vores hunde og katte der drømmer om nye hjem.

Og Rikke fortsætter, "det virkelig skræmmende er, at der lige nu går masser af ulovligt importerede hunde rundt på gaderne i Danmark. Derfor giver det heller ikke mening, at to hvalpe i sikker forvaring skal aflives."

Til slut opfordrer direktøren indtrængende "lad os i stedet samlet sætte ind på at få den her import stoppet! Lad os få oplysning, grænsekontrol, anmeldepligt osv. Så alle der køber og sælger slet ikke er i tvivl! Det her er alvor - og det skal stoppes. Men at aflive de to uskyldige hvalpe hjælper overhovedet ikke."


Sagen kort fortalt:

- Dyreværnet modtager den 25/9 2019 Daisy og Alba, to 10-uger gamle shih-tzu hvalpe, som er beslaglagt af det nye dyrepoliti
  (Specialenhed for dyrevelfærd Øst).

- Hvalpene er kommet til Danmark med bus fra Serbien og har ingen rabiesvaccination.

- Hos Dyreværnet placeres de i karantæne. Hvalpene virker sunde og raske - og trives i bedste velgående.

- Politiet overdrager fredag den 25/10 hvalpene til Dyreværnet.

- Tirsdag den 29/10 kræver Fødevarestyrelsen de to hvalpe returneret til en uvis fremtid i Serbien på Dyreværnets regning eller aflivet.
  Dyreværnet finder ingen af disse valgmuligheder acceptable.

- Torsdag den 31/10 bliver Dyreværnet politianmeldt af Fødevarestyrelsen.

- Fredag den 1/11 sender Dyreværnet en klage til Fødevarestyrelsen.

- Lørdag den 9/11 får Dyreværnet beskeden om, at Daisy og Alba gerne må opholde sig i karantæne hos os, så længe Fødevarestyrelsen behandler klagen.

- Fredag den 22/11 får Dyreværnet beskeden om, at Fødevarestyrelsen har afvist vores klage.

- Lørdag den 23/11 meddeler Fødevarestyrelsen, at fristen for aflivningen eller påbegyndelse af returneringen af hvalpene, skal ske senest d. 25/11 kl. 12.

- Onsdag den 27/11 lykkedes det - ved hjælp af vores mange følgere på Facebook - at finde en familie i Serbien - som står klar til at modtage Daisy & Alba.

- Onsdag den 4/12 rejste Dyreværnet personligt til Serbien og afleverede hvalpene til det serbiske ægtepar: Dijana & Ivica.

 

Lyst til at hjælpe os - så vi også i fremtiden kan hjælpe stakkels hvalpe som Daisy & Alba?

  Du er vores dyrehelt  

hjælp
Dyrene
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Hverdage: 9.30 - 12.00

Internatet: Send e-mail
Administration: Send e-mail
Medlemsservice: Send e-mail


Hundepension: 44 22 66 00

Åbningstider

Nb. internatet er pt. lukket for besøgende uden aftale frem til foreløbigt d. 7. februar 2021.

Mandag: Lukket
Tirsdag: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer