TV
Frynseklinikken
Adopter
Dyreværnets ABC
Indlever
Potehjælp
Dyreklinik
Info om Dyreværnet
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
Stophvalpefabrikker
Online serie

Kæledyrsredning siden 1898

Værd at vide om Dyreværnet

Dyreværnet, som er blandt verdens fem ældste dyreværnsorganisationer, kæmper hver dag for at alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem.

Dyreværnets formål og arbejde

Dyreværnet er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger og vores vision er enkel, og fungerer som ledestjerne i alle Dyreværnets tiltag, nemlig at »Alle kæledyr i Danmark skal have et godt hjem«. Vores vision går hånd i hånd med vores holdning om at »Hver en pote tæller«. Det vil sige at hos Dyreværnet gør vi alt, hvad der står i vores magt for at give dyrene en chance, og vi går langt for at undgå aflivning. Vi giver, takket være vores internater, dyreklinikker og adoptionsafdeling, dyrene et godt og værdigt liv - fuld af kærlighed.

Dyreværnets aktiviteter

 • Vores landsdækkende udrykningstjeneste henter årligt mere end 500 dyr fra dyreværnssager. Hver dag modtager Dyreværnets udrykningsleder mellem 7-10 anmeldelser om misrøgtede dyr.
 • Dyreværnet samarbejder med Politi og Falck, som kan indlevere herreløse dyr til vores akutafdeling hele døgnet. Den løsning bliver brugt mere end 600 gange årligt.
 • Dyreværnet hjælper hvert år flere hundrede forsvundne dyr tilbage til deres ejere.
 • Vi modtager et stort antal dyr fra private, som ikke længere kan tage sig af deres kæledyr og derfor indleverer kæledyret.  Det kan være pga sygdom, flytning, allergi, arbejdstider eller andre grunde der afstedkommer ændringer i deres hverdag eller situation.
 • Dyreværnets adoptionsafdeling formidler i alt omkring 1.200 hunde, katte, kaniner og andre gnavere videre til nye, kærlig hjem hvert år. I adoptionsafdelingen er de specialister i at matche hvert dyr med den rette familie.
 • De tre mobile non-profit dyreklinikker - Frynseklinikkerne - kører rundt i Danmark og hjælper dårligt stillede danskere med dyrlægebehandlinger til deres dyr. Der er køreplaner for Frynseklinikkerne, så socialt udsatte ved, hvor og hvornår de kan få dyrlægehjælp. Det er via en donation fra dyrevennen Jørgen Andersen, at Dyreværnet fik mulighed for at etablere den succesfulde rullende dyreklinik.
 • Potehjælp er en rådgivningsservice, som vi etablerede i 2020. Målet med Potehjælp er at tilbyde rådgivning og støtte til kæledyrsejere i deres hjem. Vi rådgiver personer som ikke længere har et klart blik for deres kæledyrs behov, så dyret ikke trives eller har lidt for lange klør, filtret pels, får for lidt motion eller lignende. Det er enten kæledyrsejer selv der beder om rådgivning, en ven eller et familiemedlem eller en plejeperson, der har sin gang i hjemmet, der ser at en venlig, imødekommende samtale om dyret velbefindende vil være hjælpsom.<

 • Freyas Lov og online serie i fem afsnit. I oktober 2021 lancerede Dyreværnet en omfangsrig kampagne, hvis formål er at komme hvalpefabrikkerne og de kyniske hvalpesælgere til livs. Dyreværnet allierede sig med den tidligere politimand og PET-agent, René Dahl Andersen, der med skjult kamera drog til Polen og Rumænien for at besøge hvalpefabrikkerne under dække af at være køber. Det er der kommet en online serie på fem afsnit ud af. Serien Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit kan ses her. I forbindelse med kampagnen fremstillede Dyreværnet også et borgerforslag med navnet »Freyas Lov – Hvalpesalgsloven«, som skal ulovliggøre det for 3. parter at sælge hvalpe.

 • »Dyreværnet bag facaden« er Dyreværnets splinternye TV-serie i syv afsnit, som fra d. 2. juni 2022 blev vist på Dyreværnets Youtube samt Viaplay og TV3. Læs mere om serien her.

Økonomi

Med en meget symbolsk støtte fra staten er Dyreværnet dybt afhængig af virksomheders og privatpersoners velvillighed og økonomiske hjælp. Du kan gøre en kæmpe forskel for dyrene og Dyreværnet, se hvordan her.    

Dyreværnet tager i et vist omfang imod dyr fra private mod en symbolsk betaling. Hunde og katte skal være vaccineret og hunde, der er ældre end 4 måneder, skal desuden være chipmærket eller tatoveret. I modsat fald kan der påregnes et dyrlægehonorar ved indleveringen.

Dyreværnets udgifter 2021

Dyreværnets indtægter 2021

 

Dyreværnets historie

Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr - blev stiftet den 11. marts 1898 med det formål at redde herreløse og hjemløse hunde fra mishandling og aflivning.

Siden 1910 har foreningen drevet internat forskellige steder i København/Frederiksberg. Det nuværende internatet i Rødovre blev indviet i 1954 og i 2016 indgik Dyreværnet et tæt samarbejde med Søndergaard Hunde- og Kattepension i Kolding, som derfor nu kalder sig Dyreværnet v/Søndergaard Hunde- og Kattepension. I dag kan Dyreværnet huse familiedyr af næsten enhver art. Dyreværnet arbejder også sammen med Krybdyrinternatet, som har mulighed for at hjælpe krybdyr videre ud i nye, kærlige hjem.

Dyreværnets bestyrelse

 • Helle Hammer (Formand) 
 • Nanna Gjerding (Næstformand)
 • Stine Brandenhof (Kasserer)   
 • Peter Schjødt (Medlem)
 • Tina Stålung (Sekretær)
 • Amalie Lohse-Lind (Medarbejderrepræsentant)

Links til Dyreværnets:
Vedtægter
Årsrapporter og referater
Persondatapolitik
Cookiepolitik
Indsamlingsmetoder

Dyreværnet tager din sikkerhed alvorligt og det indebærer naturligvis, at vi har styr på vores elektroniske behandling af data.

Dyreværnets it-udstyr er altid udstyret med firewall og passwords som værn mod it-sikkerhedsmæssige trusler og vi behandler al information med fornøden fortrolighed.

Dyreværnets it-sikkerhed efterlever kravene skitseret i den fællesstatslige standard for informationssikkerhed.

Læs mere her: https://sikkerdigital.dk/media/10852/vejledning-i-informationssikkerhedspolitik.pdf

CVR-nr.: 33 31 73 28
Bankoplysninger:
Arbejdernes Landsbank
Reg.- og kontonr.: 5329-0241961
Donationskonto (hvis man ønsker at støtte med et bidrag): 5329-0242143

Dyreværnet – Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr er godkendt af Fødevarestyrelsen, Veterinær Øst, til at drive dyrepension samt til formidlings- og internatsvirksomhed med hunde, katte, kaniner, gnavere, krybdyr og padder.

Tilladelsen omfatter følgende aktiviteter:
1. Erhvervsmæssig handel med ovennævnte hobby- og kæledyr
2. Videreformidling af ovennævnte hobby- og kæledyr
3. Internatvirksomhed med ovennævnte hobby- og kæledyr
4. Dyrepension for hunde, katte og kaniner

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer