TV
Frynseklinikken
Adopter
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om Dyreværnet
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

3 vintertips: Sådan klarer din hund kulden

I takt med at vi er trådt ind i vinterperioden, er det også lig med kulde, mørke, sne og salt på vejene. Selvom mange af os ofte foretrækker at blive indenfor i varmen, skal hundene stadigvæk luftes. Her kan du læse tre gode råd, som gør vinterens gåture lidt sjovere og sikre for din hund.

1. Husk lys og reflekser 

I denne mørke tid, er det vigtigt at være synlig i trafikken. Det gør sig både gældende for ejer og hund, så I begge kan færdes trygt på vinterens gåture. Hos Dyreværnet foreslår vi at du sætter en diodelygte på hundens halsbånd og giver den en refleksvest på. Så er du sikker på at din hund ikke bliver overset af forbipasserende bilister og cyklister.

Book en tid i Dyreværnets dyreklinik

Et dækken til din hund sikrer, at den holder varmen om vinteren

2. Hold på varmen 

Med mindre din hund har en dejlig tyk pels, der kan modstå selv den hårdeste kulde, vil vi anbefale at du hjælper den lidt på vej med et dækken. Særligt de korthårede hunde har brug for et ekstra lag, så det bliver lettere at holde varmen, når frosten sætter ind. Mange dækkener fås med indsyede reflekser, og så er du allerede hjulpet lidt på vej i forhold til råd nr. 1.

3. Beskyt poterne 

Rigtig mange hunde er ikke vant til barsk terræn og har kun et fint hornlag på poterne. Det gør dem ekstra sårbare overfor den grove behandling, som den hårde, og til tider skarpe, is og salt udsætter poterne for. Og for bogstavelig talt at putte salt i såret , kan en lille rift hurtigt blive et stort problem. For en lille skade i hornlaget bliver hurtigt meget øm, hvis poten kommer i kontakt med saltede veje. Derfor – pas på med at gå på den skarpe is, og vær forsigtig med lange ture på saltede stier og veje. Forebyggende er det en god ide enten at smøre med potevoks før turen ud på vejene – og skal man over is og sne, er beskyttende sko den bedste løsning. Sørg altid for at skylle poterne efter turen så den svidende salt kommer væk.

Hundesko hjælper din hunds poter mod frost og salt

Tilmeld dig Dyreværnets nyhedsbrev HER

Vi ønsker jer nogle lune og sikre gåture i kulden.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer