Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Sådan fjerner du en flåt

Må man gøre det med fingrene?


Har du fundet en flåt på din hund, så er det vigtigt, at du fjerner den hurtigst muligt og at du fjerner hele flåten. Hvis ikke den fjernes, kan din hund risikere at få en eller flere alvorlige infektionssygdomme, som eksempelvis borrelia. Tegn på borrelia kan være træthed, feber, usikker gang og halthed.

3 råd: Sådan undgår du, at din hund bliver bidt af en flåt

Allier dig gerne med en anden person, som kan holde hunden i en tryg og rolig position, så du har begge hænder til at udføre arbejdet. Vi anbefaler ikke, at du bruger fingrene til at fjerne flåten. Ved at gøre dette risikerer du, at du ikke får hele flåten ud. Vi anbefaler i stedet, at du bruger det redskab, som er lettest for dig at anvende. Det gode ved flåtredskaber frem for en pincet eller fingrene er også, at de kan gribe fat helt nede ved flåtens hoved og chancen for, at flåten 'går i stykker' i forsøget er mindre.

Sådan fjerner du flåten 

  • Spred hundens hår omkring flåten - så flåten bliver isoleret og synlig.
  • Sæt flåtredskabet så tæt på hundens hud - og gerne helt ind under flåtens hoved.
  • Når redskabet er placeret - drejer du tangen rundt eller trækker redskabet ud i en lige og hurtig bevægelse. På denne måde er du bedst sikret, at hele flåten med hovedet kommer med ud.

Er du ikke lykkedes med at få hele flåten med ud, vil du oftest opleve, at der kommer en hård knude under huden, eller at der danner sig en 'bulls eye' læsion - en rød prik med en ring omkring.
Sker dette så anbefaler vi, at du kontakter din egen dyrlæge og får dem til at hjælpe med at få flåten helt fjernet på en sikker og effektiv måde. 

Book en tid i Dyreværnets dyreklinik

Men hvordan skelner man mellem flåter og tæger?

Det er faktisk ganske enkelt: Ved at tælle benene. Tæger har seks ben, mens flåter har otte. Derudover er størrelsesforskellen markant, da tæger generelt er større end flåter. Flåter er typisk mellem 2-4 mm i størrelse, mens tæger kan være op til 10 gange større. Tæger, der ved første øjekast kan ligne flåter, lever af plantesaft og udgør ingen trussel mod mennesker eller dyr.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer