Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Klædt på til hundehvalp?

Skal familien udvides med en hvalp?

Labradorhvalpe, rottweilerhvalpe eller fransk bulldoghvalpe. Der findes mange forskellige racer. Er du førstegangshundeejer eller måske er det længe siden, du sidst har haft en hvalp? Her på siden har vi samlet nogle af de spørgsmål, vi ofte bliver stillet i forbindelse med hvalpe.

Hvor gammel skal en hvalp være, før den må sælges?

Hvalpe må ifølge loven først tages fra deres mor, når de er 8 uger gamle. De kan tage skade - både sundhedsmæssigt og mentalt, hvis det sker, før de er 8 uger gamle.

Er hvalpen chippet?

Ja, såfremt hvalpen er købt på lovlig vis, bør hvalpen være chippet, eftersom det er opdrætterens/sælgerens ansvar at få chippet hvalpen, fra den er 8 uger gammel. Udover at sikre sig, det er de korrekte oplysninger, som står i hunderegistret - skal du derudover få lavet et hundetegn, så man kan se, hvem der ejer hunden i tilfælde af at hunden løber væk m.m. Endelig skal man have en ansvarsforsikring, som dækker, hvis ens hund gør skade på andre personer, dyr eller ting.

Både i videoen ovenfor og her på siden kan du få vores tips til, hvordan du undgår at støtte de ulovlige hvalpefabrikker.

Hvor meget sover en hvalp?

Hvalpe sover fra 12 til 18 timer i døgnet afhængig af hundens alder. Helt unge hvalpe sover mere end ældre hvalpe.

Tilmeld dig Dyreværnets nyhedsbrev og modtag nyttige tips om din hund

Hvordan får man hvalpen til at sove?

Hvalpen vil i starten have behov for at sove ved din side (ligesom den gjorde med sin mor og søskende). En god og tryg hundekurv tæt på dig i starten, vil give hvalpen ro til at hvile. Med tiden kan den flyttes længere væk, hvis du ønsker det. Brug ikke hårde metoder såsom at lade hvalpen hyle sig i søvn eller at lukke den væk i et rum. introducer faste rutiner, så det er genkendeligt for din hvalp, hvad der sker. Start med tilpas beskæftigelse og stimulans i løbet af dagen og slut af med en aftenrutine, som den kender.

Hvornår skifter hvalpe tænder?

Hvalpe fødes uden tænder og i løbet af de første 3-5 uger fra hvalpen er født, vokser deres mælketænder frem. Fra hvalpene er cirka 3-6 måneder, mister de deres mælketænder, hvorefter deres blivende tænder begynder at vokse ud. I denne periode kan hvalpen godt finde på at pive, da den kan føle ubehag.

Hvor lange gåture må en hvalp få?

Det er forskelligt fra hund til hund og race til race, hvor lange gåture og hvor mange ture den må få. En vigtig pointe er, at hvalpen skal luftes og ikke motioneres. Unge hvalpe har kun et meget lille behov for at gå ture, mens ældre hvalpe kan komme på lidt længere skovture.

Hvis din hvalp pludselig sætter sig ned på gåturen, er det som regel et tegn på, at den er træt og ikke kan gå mere.

Det er sundt for hvalpen at gå på skiftende underlag (fortov, græs, blød jord, sand, grus osv.). Hvalpen skal langsomt tilvænnes til at gå ture og en ung hvalp har i starten måske kun brug for en luftetur to gange dagligt på 10 minutter, mens den som ældre hvalp kan klare gåture i skoven på 25 min. Det vigtigste er, at tage det stille og roligt i starten og langsomt trappe op på turens varighed.

Læs også: Er det en god ide at få min hund vaccineret?

Må hvalpen gå på trapper?

Ja, men det skal begrænses. Et par trappetrin om dagen, mens hunden er i vækst er ok, men flere etager flere gange dagligt kan skade dens led.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer