Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Hvad er hjerte/lungeorm?

Få svaret her og bliv klogere på de farlige sygdomme.

Symptomer på hjerte/lungeorm hos din hund

Faktisk er det to forskellige orm, som inficerer to forskellige systemer hos hunden. Hjerteorm bor i hjertet og kan her blokere for blodets gennemstrømning til lungerne, hvilket kan give luftvejssymptomer såsom hosten og åndenød. Lungeorm trænger ind i selve lungevævet og kan derfor også give vejrtrækningsgener. Begge ormetyper kan være livstruende for hunden, hvis de ikke behandles i tide.

Hvordan smitter hjerte/lungeorm?

Fælles for begge orme er, at de benytter sneglen som mellemvært. Hunden spiser sneglen enten ved at drikke i en pyt, sluge en snegl, eller spise græs med snegle på og herefter vandrer ormelarverne gennem kroppen.

Hvorfor spiser hunde græs?

Hvordan undersøger man for hjerte/lungeorm?

Ormeæg udskilles med hundens afføring, så man kan ofte stille diagnosen med en Baermann test, som er en prøve af afføringen, som man har samlet over tre dage. For hjerteorm kan man også teste via en blodprøve. Dette gøres hos en dyrlæge.

Hvordan behandler man hjerte/lungeorm?

Dyreværnet anbefaler ormekur en gang om ugen i fire uger, og kontrol en måned efter endt behandling for at sikre behandlingens virkning.

Book en tid i Dyreværnets dyreklinik

Hvem får hjerte/lungeorm?

Alle hunde kan få disse sygdomme, men hunde med svagere immunforsvar, såsom hvalpe, gamle og syge hunde har øget risiko for infektion. Sygdommene er derudover mest udbredte i Nordsjælland, især i Københavnsområdet og hunde der færdes i områder med mange andre hunde, er ligeledes i øget risiko.

Hvordan forebygger man det?

Du kan selv være med til at mindske risikoen for, at din hund bliver smittet ved altid at huske at samle din hunds afføring op – snegle spiser nemlig afføring, og kan derved overføre smitten. Derudover er det også en god ide at undgå at lade din hund gå frit på steder, med mange hunde eks. hundeparker eller steder hvor ræve holder til. Jo flere hunde og ræve i et område, jo større smittepres. Sidst men ikke mindst vær opmærksom på, hvad din hund putter i munden under gåturen – snegle lever ofte i græsset.

Hvad er fremtiden for en hund med hjerte/lungeorm?

Prognosen er som oftest rigtig god, men afhænger naturligvis af, hvor hurtigt sygdommen opdages og om hunden har andre problemer også. Så mistænker du din hund for ovennævnte symptomer, bør du tage kontakt til din dyrlæge hurtigst muligt, så I kan få udredt din hund og sat den i behandling.

Hjælp os med at redde misrøgtede hunde og hvalpe

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer