Testamente
Adopter
Frynseklinikken
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om os
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Kontakt
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
TV
TV-serie

Hjælp din hund og kat trygt gennem jul og nytår

Få Dyreværnet tips til, hvordan din snude kommer godt og sikkert gennem jul og nytår.

For vores firbenede venner er december måned ikke altid særlig rar. Dyr trives nemlig godt med rutiner, vante rammer og fredelige omgivelser. Alt sammen noget som kan være svært at finde midt i højtidernes fest og farver.

Lider din hund eller kat af angst for fyrværkeri? Book en tid i Dyreværnets dyreklinik i Rødovre og få den rette vejledning til, hvordan du bedst hjælper dit dyr gennem nytåret.

Sådan hjælper du din bedste ven gennem nytåret

- For dyr med nytårsangst er det vigtigt gradvist at tilvænne både lysglimt og brag. Til dette formål findes der flere app’s, som kan bruges via både TV og musikanlæg.

Jo tidligere disse introduceres, jo mere træning kan man nå – og jo bedre resultat. Det er nemlig vigtigt at starte med lav lyd og kort varighed og bygge lidt på, for hver dag der går, understreger dyrlæge Rikke Christensen-Lee, og tilføjer – og det er faktisk allerede for sent i år.

For mange kæledyr kan man godt træne flere korte sessioner dagligt. Målet er, at når fyrværkerisæsonen nærmer sig, er dyret tilvænnet både høje drøn og lysglimt – men også selvom man ikke når så vidt, er det en hjælp for dyret at have hørt og set det hele under vanlige og trygge forhold. Husk ikke at trøste dyret, idet det forstærker troen på, at det der sker, er farligt, men vær i stedet helt glad og rolig, og aktiver gerne hunden.

- Udover træningen kan man også købe flere fodersupplementer med beroligende effekt, rådfør dig gerne med din dyrlæge for hvilket præparat, der er bedst for netop dit kæledyr.

- Man kan også anskaffe særlige duftdispensere, som frigiver feromoner, som yderligere kan have en tryghedsskabende effekt for din snude.

- Det er også vigtigt at forberede selve nytåret. Er din firebenede følgesvend ikke glad for fest og fyrværkeri, er det bedste, du kan gøre at holde en helt almindelig aften hjemme. 

Rul gardinerne ned, skru op for musikken, og sørg for at både luftetur og fodring er overstået inden mørkets frembrud. Det kan også være en god ide at flytte dyret helt ud på landet, hvor larmen og lysene er mindre intense. Men husk – det vigtigste for dyret er, at du er hos det, forklarer dyrlæge Rikke Christensen-Lee.

- Ved voldsomt angste dyr, kan det være nødvendigt med receptpligtig beroligende medicin fra dyrlægen. Også her er det vigtigt at være ud i god tid, så I kan afprøve virkningen inden nytårsaften finder sted.

Sådan kommer din hund eller kat gennem julen

- I stort set hele december er der flere ting at tage hensyn til. Der er gæster, man er selv væk til arrangementer, der er mere og anderledes mad, der er julepynt, gaver og juletræ. Men heldigvis er der også ofte nogle gode fridage i julen.

- Fordi kæledyr er vanedyr, er det allervigtigste at skabe så vanlige rammer som muligt omkring dem og forberede sig på de dage, hvor man ikke kan sørge for disse rammer. Skal man f.eks. være væk i længere tid, sørg da for pasning – og helst i eget hjem – og sørg for at dyret er blevet rigeligt aktiveret, inden du forlader det. Men HUSK at aktivere dyret tids nok til, at det er faldet til ro, inden du går, for at undgå at dyret bliver hyperaktivt, når du er gået.

De fleste mennesker ynder at forkæle deres dyr lidt ekstra i december - men pas på med den fede mad. Dyr tolererer ikke foderskifte så let som mennesker og især fed mad kan give problemer med fordøjelsen, advarer dyrlæge Rikke Christensen-Lee.

 Også gaver skal man være lidt konservativ med – og gerne dele dem ud over flere dage, uanset om det er godter eller legetøj. Dette er igen for at undgå overstimulering og for at undgå overfodring.

- Hvis dit kæledyr ikke er glad for gæster, er det en god ide at give det noget aktivitetslegetøj/tyggeben eller lignende og sørge for det er afskærmet fra al festivitassen.

Så helt generelt, lyder Dyreværnets anbefaling, at du øver dig (mange gange) i at have folk der kommer og går, høj musik, bilkørsel og hvad helligdagene ellers kan byde på. Og husk så også de faste rammer med de gode gåture og rolige stunder.

Dyreværnet ønsker alle to- som firbenede en rigtig glædelig jul og et godt og sikkert nytår.

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00 (gælder ej helligdage + weekender)

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer