TV
Frynseklinikken
Adopter
Dyreværnets ABC
Indlever
Dyreklinik
Info om Dyreværnet
Hittedyr
Hundepension
Anmeld dyreværnssag
Bliv medlem
Enkelt
Red dyr
Adopter
Adopter
Indlever
Indlevering
Stophvalpefabrikker
Online serie

Hund flygtede fra krig med ejer: Stress og chok påvirker også hunde

Lucky svævede mellem liv og død - men heldigvis endte det lykkeligt

Stakkels Lucky kunne hverken stå eller gå, da han ankom til Dyreværnet i Rødovre med sin ejer fra Ukraine. Dyreværnets dyrlæger igangsatte akut behandling blandt andet med IV drop. Hans blodprøver viste en livstruende lav blodprocent, og han svævede i dagevis mellem liv og død.

Efter vores mange undersøgelser stod det klart, at Lucky havde en sygdom, der angreb hans blodceller. Den type sygdom hedder autoimmun sygdom og kan trigges af stress og chok - og er formodentlig affødt af krigen, hvor Lucky blandt andet gemte sig i kælderen på et hus, mens det blev bombet..

Efter en måned med intensiv behandling kom endelig dagen, hvor Lucky var klar til at komme med ejer hjem. Og det var en dag både Lucky, men bestemt også hans taknemlige ejer, havde set frem til. Se bare deres glædelige gensyn i videoen ovenfor!

Dyrlægehjælp til flygtninges kæledyr i hele landet

Dyreværnets dyrlæger tilser kæledyr i Asylcenter Ranum, Asylcenter Holstebro, Asylcenter Dokkedal, Asylcenter Dronninglund, Asylcenter Hviding, Sandholm Modtagecenter, Asylcenter Haderslev og Asylcenter Hviding. Når Fødevarestyrelsen har været på besøg i Asylcenter Holstebro og Asylcenter Ranum, tilser vi ligeledes kæledyr der.

Processen er, at alle ukrainske kæledyr, der ankommer til Danmark, skal jf. Fødevarestyrelsens anvisninger tilses af en embedsdyrlæge. Efter dette tjek tilbyder Dyreværnets mobile dyreklinikker, Frynseklinikkerne, sygdomsbehandling og forebyggelse af rabies efter Fødevarestyrelsens anvisninger.

Frynseklinikkerne dækker hele Danmark og du kan se, hvilke byer den besøger i køreplanen her. Derudover er du også velkommen til at skrive til: [email protected] hvis du har spørgsmål.

Vi hjælper også gerne med at få udfyldt registreringsdokumenterne, som Fødevarestyrelsen kræver, samt at facilitere kontakt til Fødevarestyrelsen, der registrerer alle nytilkomne kæledyr fra Ukraine. For hjælp til at udfylde registreringsformular skriv til: [email protected]ærnet.dk

Læs Fødevarestyrelsens anvisninger her

Siden opdateres løbende (5. maj 2022)

Har du lyst til at give et bidrag og hjælpe os med at kunne tilse de ukrainske flygtninges kæledyr, er vi meget taknemmelige.

På forhånd tak ❤️

  Du er vores dyrehelt  

Hjælp med at redde dyr
Anmeld dyreværnssag
Dyreværnets seneste nyheder
Er du vores nye praktikant?

Telefontid

44 94 66 95


Ring til os på alle hverdage mellem 9.30 - 12.00

Eller send os en mail:


[email protected]

Åbningstider

Mandag: Lukket
Tirs: 09.00 - 11.00
Ons, tors og fre: 15.00 - 17.00
Lør, søn og helligdage: 12.00 - 16.00
Lukket: 24., 25., 26., 31. dec. + 1. jan

Dyreværnet
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

Betalings typer